Camera inferioara a Parlamentul elvetian a aprobat o propunere guvernamentala de a acorda 243 de milioane de dolari Romaniei si Bulgariei, pentru a reduce diferentele sociale si economice din interiorul UE, a anuntat ministrul elvetian de externe Micheline Calmy-Rey, relateaza Swiss Info.
In cursul dezbaterii de ieri, deputatii au respins propunerile formulate de formatiunea de extrema-dreapta Partidul Poporului Elvetian, de a refuza alocarea acestei sume pentru ca Elvetia nu este membra UE.

Deputatii au respins si cererile Democratilor Sociali (centru-stanga) si Verzilor, care au pledat ca o parte din aceste fonduri sa fie puse deoparte pentru a-i ajuta pe romii din Europa de Est.

Calmy-Rey a subliniat ca decizia nu reprezinta numai o dovada a solidaritatii cu aceasta regiune, ci ajuta si la consolidarea relatiilor economice si politice. Ea a subliniat, insa, ca ambele tari trebuie sa isi sporeasca eforturile pentru reformarea sistemelor lor judiciare si pentru a combate crima organizata, arata NewsIn.

Senatul urmeaza sa se pronunte asupra textului ulterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.