Presedintele rus, Vladimir Putin, cancelarul german, Gerhard Schroder si presedintele francez, Jacques Chirac, s-au intalnit ieri in regiunea Kaliningrad. "Minisummitul" organizat cu ocazia implinirii a 750 de ani de la atestarea enclavei ruse Kaliningrad (fosta Prusia de Est, devenita Kaliningrad dupa ce i-a fost cedata URSS prin acordurile de la Potsdam din 1945) a reusit sa provoace nemultumirile Poloniei si Lituaniei, ca urmare a faptului ca presedintele Putin nu i-a invitat si pe reprezentantii celor doua state vecine.
Atat presedintele polonez, Aleksandr Kwasniewski, cat si cel lituanian, Valdas Adamkus, au criticat in special gestul celor doi lideri occidentali de a da curs invitatiei lui Putin, in contextul in care liderul de la Kremlin a ales sa sfideze sefii de stat ai celor doua tari membre UE si vecine cu Kaliningradul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.