Foto-reporterul si realizatorul de filme documentare Christian Poveda a fost impuscat pe o strada din nordul lui San Salvador, conform unui purtator de cuvant al Politiei nationale Civile (PNC), citat de AFP.
"Documentele pe care victima le avea asupra sa corespund lui Christian Gregorio Poveda Ruiz, iar cadavrul lui a fost descoperit intr-un canton din El Rosario, intre Apopa si Tonacatepeque, in apropierea automobilului", a precizat acesta, citat de NewsIn.

Conform unor surse din politie, Poveda se intorcea din suburbia La Campanera, controlata de diverse grupari. Presedintele Mauricio Funes s-a declarat "consternat" de asasinat, condamnandu-l energic, printr-un comunicat. Funes a cerut autoritatilor sa demareze toate anchetele necesare, pentru ca responsabilii sa fie adusi in fata justitiei, facand si un apel la constituirea unui "front comun" care sa faca fata violentelor din tara.

Poveda, francez de origine spaniola, a publicat reportaje in special despre America Latina, in El Pais, Le Monde, New York Times, Paris Match sau Stern. Documentarele sale au fost difuzate de multe televiziuni din lume si prezentate in cadrul festivalurilor de film. Unul dintre ultimele sale filme, "La vida loca" (2008) vorbeste despre "maras", gasti violente ale tinerilor salvadorieni, tatuati din cap pana in picioare, care traiesc din traficul de droguri.

Documentarul "La vida loca" va fi proiectat in cinematografele din Franta pe 30 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.