Detectivii de la Hollywood si-au extins misiunea si pe continentul european, depistand intr-un orasel francez un barbat care inregistra filme in cinematograful din localitate, oferindu-le ulterior pe internet, scrie The Telegraph.
Agentii anti-frauda trimisi de Warner Bros l-au prins pe barbatul care inregistra filme in cinematograful Cine Lumiere din Vierzon, nordul Frantei. In ultimii patru ani, barbatul a inregistrat filme in acelasi cinematograf, folosind un telefon mobil sau o camera video, relateaza NewsIn.

La numai o zi de la lansarea in Franta a peliculei "Superman III", in 2006, reprezentantii Cine Lumiere au fost informati de persoane din Columbia, ca o versiune piratata a filmului, inregistrata in sala lor, era disponibila pe internet. De atunci, "piratul" a mai inregistrat filme precum "Yes Man", "Che: Part Two", "Slumdog Millionaire" si "Pirates of the Caribbean III".

Agentii trimisi de Warner Bros au incercat diverse metode pentru a-l identifica pe "piratul" francez: au stat timp de patru zile ascunsi in sala de cinematograf, in spatele unui afis cu John Travolta, si au verificat sala in timpul fiecarei proiectii, cu ochelari speciali cu infrarosu. Detectarea locului in care erau inregistrate filmele a fost posibila datorita unei etichete speciale pe care o are fiecare copie a unui film, eticheta ce nu poate fi vazuta cu ochiul liber, dar si datorita unui sunet distinctiv de pe coloana sonora, care poate fi recunoscut numai de catre distribuitori.

Franta a pregatit, anul acesta, o lege dura impotriva pirateriei pe internet, insa acesta a fost declarata neonstitutionala. O noua varianta a legii va fi prezentata in parlamentul francez in aceasta toamna.

Piratarea filmelor si a muzicii va fi sanctionata prin lege si in Marea Britanie, unde peste sapte milioane de utilizatori de internet risca, din toamna, sanctiuni pentru piraterie, de la restrictionarea accesului in mediul online, la amenzi de 50.000 de lire sterline. Sanctiunile planuite de guvernul britanic ar urma sa-i vizeze, in principal, pe cei care descarca ilegal fisiere ce contin, in principal, muzica si filme.

Potrivit presei britanice, autoritatile ar fi fost convinse sa sustina introducerea de sanctiuni dure impotriva pirateriei, de catre o serie de persoane care au facut lobby pentru oameni importanti din industria muzicala si cinematografica.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.