Pe primul loc se afla fiul coproprietarului companiei petroliere Lukoil din Rusia, potrivit clasamentului realizat de revista Finans, anunta RIA Novosti.
In 2009, pe primul loc al clasamentului se afla Iusuf, in varsta de 19 ani, fiul copresedintelui companiei petroliere ruse Lukoil, Vagit Alekperov, cu o avere estimata la 7,6 miliarde de dolari. El este singurul 'mostenitor', in topul realizat de Finans, care a depasit nivelul de 3 miliarde dolari. In 2008, Iusuf se afla locul trei, citeaza NewsIn.

In 2008, 55 dintre cei mai bogati copii de miliardari rusi aveau o avere de peste 3 miliarde dolari.

Pe locul doi se afla cei cinci copii ai fostului guvernator al regiunii Ciukotka, miliardarul Roman Abramovici, cu o avere evaluata la 2,78 de miliarde de dolari pentru fiecare, in timp ce locul 3 este ocupat de catre cei trei copii ai proprietarului combinatului metalurgic din Novolipetk, Vladimir Lisin, care, potrivit clasamentului revistei Finans, detin cate 2,57 miliarde de dolari fiecare.

Copiii miliardarului Oleg Deripaska au saracit insa, averea acestora micsorandu-sede zece ori in 2009. Astfel, averea copiilor proprietarului holdingului Basic Element, care s-au aflat in 2008 pe primul loc al clasamentului, a scazut de la 20 de miliarde la 2,45 miliarde de dolari pentru fiecare. Anul acesta, ei nu au resit sa prinda nici macar primele zece locuri ale clasamentului.

Anul acesta, in clasamentul realizat de revista Finans nu mai apar numele copiilor primarului Moscovei, Iuri Lujkov, si ai Elenei Baturina, considerata cea mai bogata femeie din Rusia.

In 2007, revista Finans a publicat pentru prima data un top cu cei mai bogati copii ai miliardarilor rusi. Drept baza, revista a folosit propriul clasament al miliardarilor si a calculat averea copiilor acestora impartind capitalul parintilor la numarul mostenitorilor legali. In acest clasament au intrat doar persoanele a caror "mostenire" a depasit un miliard de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.