Presedintele columbian Alvaro Uribe a contractat virusul H1N1, dar starea sa de sanatate evolueaza pozitiv, a anuntat duminica presedintia, relateaza AFP
Uribe a inceput sa prezinte simptomele gripei porcine sambata, la revenirea de la summitul sefilor de state din Uniunea Americii de Sud, care a avut loc vineri in Argentina, relateaza NewsIn.

"Presedintele isi asuma functiile, dar va ramane in carantina pana isi va reveni", potrivit sursei. Purtatorul de cuvant al presedintiei, Cesar Velasquez, s-a interesat si de starea de snatate a celorlalti participanti la summit.

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 307


Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 307, in ultima saptamana Institutul Cantacuzino confirmand 26 de noi pacienti infectati cu virusul A/H1N1, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.

Dintre cele 26 de cazuri noi confirmate, noua au fost identificate in Bucuresti, sase cazuri in judetul Mures si trei cazuri in judetul Cluj, cate doua cazuri in judetele Ilfov si Timis si cate un caz in judetele Brasov, Galati, Mehedinti si Valcea. Majoritatea pacientilor cu gripa porcina s-au intors din diverse tari, precum Bulgaria, Spania, Anglia, Grecia si Cehia.

In prezent, la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt in curs de desfasurare testele preclinice, pe animale, pentru realizarea vaccinului impotriva virusului A/H1N1.

Cercetatorii romani preconizeaza finalizarea acestora la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca de la 1 octombrie sa inceapa si derularea testelor clinice. Dupa finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de infiolare a Institutului National Cantacuzino este de 5 milioane de doze, potrivit Ministerului Sanatatii.

Pana in prezent, in decurs de cinci luni, aproximativ 2.200 de persoane din intreaga lume au cazut victime pandemiei, potrivit ultimelor date ale OMS, care a inregistrat peste 209.000 de cazuri de imbolnavire intr-un total de 177 de tari.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat faptul ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage, in timp ce virusul A/H1N1 s-a raspandit in mai putin de sase saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.