Un al saselea ostatic american, colonel in rezerva, sustine ca este posibil ca proaspatul presedinte ales al Iranului, Mahmud Ahmadinejad (foto), sa fie unul dintre autorii celebrei luari de ostatici din 1979, de la Ambasada Americii din Teheran, conform agentiei italiene de stiri ANSA. "Washington Times" a publicat marturiile altor cinci fosti ostatici, care sustin ca l-au recunoscut pe Ahmadinejad drept unul dintre cei ce s-au ocupat de interogatorii si paza, pe parcursul celor 444 de zile ale captivitatii lor. Presedintele american George W.

Bush nu s-a hazardat, inca, sa faca acuzatii directe cu privire la acest subiect, dar a declarat ca acuzatiile aduse lui Ahmadinejad "ridica numeroase semne de intrebare", relateaza AFP. Conform CNN, daca implicarea lui Ahmadinejad in luarea de ostatici se confirma, relatiile deja tensionate intre Teheran si Washington s-ar complica si mai mult.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.