Furtuni violente s-au abatut zilele trecute asupra Germaniei, Belgiei si Frantei, iar seceta si canicula se prelungesc amenintator in Portugalia sau in Italia.
Sud-vestul Germaniei a fost cel mai afectat de ploile abundente si de vantul care a suflat cu atata putere, incat a dat peste cap si circulatia terestra, si cea aeriana. Aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din tara, a fost paralizat vreme de 45 de minute din cauza furtunii. Nici un avion nu a primit permisiunea sa decoleze sau sa aterizeze miercuri noaptea, intre orele 21:00 si 21:45. Multe zboruri au fost intarziate cu mai mult de o ora. Furtuna a provocat si importante pagube materiale, potrivit Politiei si Pompierilor.

BELGIA SI FRANTA

Numeroase ambuteiaje s-au inregistrat, tot din cauza capriciilor vremii, pe autostrada care face legatura intre Paris si Bruxelles. Multi soferi au ramas blocati in trafic timp de noua ore, iar apa care s-a strans pe sosea a provocat dificultati majore in trafic. La Nimy, in apropiere de Mons (sudul Belgiei), nivelul apei a atins 100 cm pe o distanta de 600 de metri. Incepand din Nimy s-au format cozi uriase pe sosea, pe cateva zeci de kilometri. Unii soferi chiar si-au abandonat masinile si au plecat pe jos. Echipele de aparare civila au inceput pomparea apei, iar traficul a reintrat in normal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.