O scrisoare insotita de un glont de mare calibru a fost adresata presedintelui francez si interceptata de serviciile de securitate, au anuntat astazi surse apropiate anchetei
Potrivit unei surse judiciare, scrisoarea "pare similara celor precedente" primite in ultimele luni de Sarkpozy si alti oficiali francezi, relateaza NewsIn, citand AFP.

Scrisoarea interceptata ieri continea un cartus mare de pusca de vanatoare si a fost expediata din regiunea Montpellier, potrivit unor surse apropiate anchetei. Autorul critica in special "vechea garda din UMP", partidul de dreapta aflat la putere, pe care o ameninta cu un "accident".

O serie de scrisori semnate de "combatantii din celula 34", insotite de gloante, au fost adresate presedintelui francez, unor membri ai guvernului, dar si mai multor personalitati politice de dreapta, la sfarsitul anului 2007 si inceputul anului 2008. Un informatician in somaj si militar in rezerva, suspectat ca ar fi autorul, a fost arestat la inceputul anului 2008, dar a fost ulterior eliberat.

Amenintarea cu moartea este pedepsita in Franta cu pana la trei ani de inchisoare si o amenda de 45.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.