Riscul survine dupa ce mai multi locuitori ai unui oras din nord-vestul Chinei, plasat in carantina din cauza cazurilor mortale, au reusit sa fuga
Trei persoane au murit si o a patra este in stare foarte grava la Ziketan, oras retras de 10.000 de locuitori dintr-o zona tibetana a provinciei Qinghai, potrivit agentiei China Noua. Autoritatile locale au plasat orasul in carantina si au luat masuri stricte pentru a-i impiedica pe localnici sa plece, relateaza NewsIn.

"Unii au plecat. Le este frica de ciuma pulmonara.
Sunt posturi de control si drumurile sunt intens controlate. Singura solutie, daca vrei sa pleci, este sa mergi pe jos. Am auzit ca multi muncitori migranti au plecat. Cu siguranta s-au dus acasa", a declarat un om de afaceri originar din provincia vecina Sichuan.

Politia locala nu a putut fi contactata astazi pentru a preciza cate persoane au parasit orasul aflat in carantina, insa potrivit marturiilor, Ziketan arata ca un oras fantoma, majoritatea magazinelor fiind inchise si strazile pustii.

"Magazinul meu este inchis, ca majoritatea celorlalte de pe aceasta strada (...). Nu mai sunt decat tarabe cu legume. Oamenii incearca sa iasa cat mai putin din casa", a declarat un comerciant.

Echipe medicale au fost trimise in zona pentru operatiuni de dezinfectie si sunt in cautarea persoanelor care ar fi putut intra in contact cu bolnavii, potrivit China Noua. Ciuma pulmonara este forma cea mai virulenta a bolii, dar si cel mai rar intalnita. Boala poate fi tratata eficient cu antibiotice, daca este diagnosticata la timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.