Presedintele PLDM, Vlad Filat, atrage atentia asupra faptului ca dupa esecul comunistilor in alegeri se incearca transferul mai multor afaceri controlate de catre acestia in strainatate si a cerut factorilor responsabili sa nu admita scurgerea ilegala de capital si bunuri in afara tarii
Liderul principalului partid de opozitie de la Chisinau a cerut astazi functionarilor publici sa-si indeplineasca atributiile si sa asigure integritatea actelor pe care le au in gestiune, iar Serviciului vamal si Bancii Nationale sa nu admita transferul ilegal de capital in strainatate, informeaza NewsIn.

"Pe parcursul a opt ani de zile de cand la putere se afla Partidul Comunistilor, procesele economice au fost monopolizate si acest lucru nu este un secret pentru nimeni. O buna parte dintre oamenii de afaceri sunt afliati puterii. Multi dintre cei care au afaceri mari au ajuns sa le faca prin abuz, deposedari si, in prezent, de un anumit interval de timp, se atesta o tendinta de a scoate acest capital in strainatate pentru a fi securizat. Si este evident ca acest lucru urmeaza a fi curmat", spune Vlad Filat.

"De modul in care se vor comporta functionarii publici in aceasta perioada de schimbare a guvernarii depinde in buna parte bunastarea si echilibrul din societate
", afirma liderul PDLM.

"Indemnam administratia Bancii Nationale sa intreprinda toate masurile pentru neadmiterea transferului ilicit in strainatate a capitalurilor si pentru asigurarea securitatii financiare a statului. PLDM cere Departamentului Vamal ca in aceasta perioada sa intreprinda toate masurile legale pentru a evita scoaterea ilicita din tara a bunurilor", se spune in apelul partidului facut public de Vlad Filat intr-o conferinta de presa.

Filat a cerut, de asemenea, misiunilor diplomatice acreditate la Chisinau si institutiilor internationale sa monitorizeze cu atentie procesele politice din Republica Moldova si sa faca uz de toate instrumentele de care dispun pentru a contribui la transferul civilizat de putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.