Un post al politiei georgiene situat in apropierea teritoriului separatist Osetia de Sud a fost vizat de tiruri de lansatoare de grenada, a afirmat astazi Georgia, potrivit AFP.
Incidentul nu s-a soldat cu victime. Postul de politie atacat se afla in apropierea satului Plavismani, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili.

"Atacatorii proveneau din teritoriile ocupate", a adaugat el, referindu-se la Osetia de Sud, unde sunt prezente forte ruse.
Oficialul a dat asigurari ca georgienii nu au ripostat acestor tiruri, informeaza NewsIn.

Incidentele survin intr-un context de tensiuni sporite, la cateva zile de data cand se implineste un an de la razboiul ruso-georgian.

In noaptea de 7 spre 8 august 2008, Georgia lansase o ofensiva pentru a recupera controlul asupra Osetiei de Sud. Rusia a ripostat cu o operatiune militara de anvergura in Georgia.

Pe de alta parte, presedintele Osetiei de Sud, Eduard Kokoiti a anuntat ca armata rusa va proceda incepand de luni la exercitii de securitate "preventive" in republica separatista, fara a da mai multe detalii. "Toata lumea a aflat de declaratia Ministerului rus al Apararii si pozitia foarte puternica a Rusiei pe aceasta tema", a subliniat el, referindu-se la faptul ca Rusia a avertizat sambata ca isi rezerva dreptul de a recurge la forta in caz de "provocari" georgiene in regiune.

O sursa de la departamentul serviciilor de securitate ruse (FSB) responsabila de frontiere, citata de Interfax, a dezmintit, pe de alta parte, instalarea unui post rus in satul Kvesi, din districtul Gori din Georgia.

Duminica, Georgia acuzase militarii rusi ca au intrat in acest sat cu intentia de a "deplasa asa-zisa frontiera" cu Osetia de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.