Arsenalul miscarii columbiene de gherila FARC provine din 30 de tari, cuprinzand inclusiv rachete antitanc de provenienta romaneasca, a scris duminica presa de la Bogota, care citeaza surse din serviciile columbiene de informatii.
Arsenalul confiscat de autoritati in ultimii zece ani de la gherila marxista insumeaza 200 de arme antitanc, intre care trei lansatoare de racheta cumparate de Venezuela de la un fabricant suedez, potrivit unui raport al Grupului de Analiza Antiterorista (GIAT), citat de cotidianul El Tiempo. Rachete americane, rusesti, romanesti si chineze figureaza, de asemenea, in acest arsenal, arata raportul.

Pe de alta parte, au fost confiscate 300 de pusti apartinand fortelor armate venezuelene, dar si arme rusesti, bulgare, chineze si sud-coreene, pistoale si revolvere din Europa Centrala si din Brazilia, precum si explozibil din Ecuador, relateaza NewsIn.

Raportul mentioneaza, de asemenea, muntie provenind din Brazilia, Rusia, Venezuela, Coreea de Nord si chiar Columbia.

Raportul a fost dezvaluit dupa suspendarea relatiilor diplomatice intre Bogota si Caracas, ca urmare a confiscarii lansatoarelor de racheta suedeze provenind din Venezuela si a intentiei Columbiei de a autoriza Statele Unite sa foloseasca trei baze militare ale sale pentru operatiuni antidrog.

Guvernul columbian a anuntat ca nu a primit raspunsul Venezuelei dupa ce a solicitat informatii in legatura cu lansatoarele de racheta. De la inceputul anului 2009, Bogota a trimis 209 comunicari in 27 de tari pentru a verifica originea armelor confiscate Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), potrivit El Tiempo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.