Compania EnCana, cel mai important producator de gaze din America de Nord, a anuntat joi ca va dubla, la un milion de dolari canadieni (923.600 USD), recompensa pentru prinderea autorilor unor atentate cu explozibil comise asupra unuia dintre gazoductele sale.
Gazoductul, situat in nord-estul provinciei British-Columbia (din vestul Canadei), in apropiere de frontiera cu Alberta, a fost tinta a sase atentate incepand din octombrie 2008, doua dintre atacuri avand loc chiar luna aceasta. Incidentele, considerate acte de sabotaj, nu s-au soldat cu victime, insa au provocat scurgeri de gaz, relateaza NewsIn, citand AFP.

Un cotidian local a primit in urma cu doua saptamani o scrisoare care spunea ca EnCana are trei luni la dispozitie pentru a-si inchide instalatiile din regiune. Daca acest lucru nu se va intampla, situatia "se va inrautati" la toamna, avertiza scrisoarea.

"Suntem foarte hotarati sa acordam un milion de dolari pentru informatii care sa ne ajute sa oprim aceste atentate si sa punem capat amenintarilor la adresa locuitorilor din Dawson Creek", sat in apropierea caruia au avut loc exploziile, a declarat intr-un comunicat Mike Graham, numarul doi in ierarhia companiei canadiene.

EnCana a promis in toamna anului 2008 o recompensa de 500.000 de dolari canadieni oricarei persoane care va transmite Jandarmeriei Regale din Canada (GRC, politia federala) informatii ce vor duce la arestarea autorilor atacurilor, considerate acte de "terorism intern".

Politia suspecteaza ca aceste actiuni de sabotaj sunt comise de unul sau mai multi locuitori ai regiunii, care o cunosc, de altfel, foarte bine.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.