Coreea de Nord a intampinat 4 iulie american lansand cinci tiruri de rachete, intr-un gest evident de sfidare la adresa Washingtonului. Actiunea coreenilor ar putea inteti tensiunile regionale generate de testul nuclear efectuat in mai de Phenian
Rachetele folosite de Phenian la testul de sambata au fost de tip Scud, Rezolutiile Natiunilor Unite interzic Coreei de Nord sa utilizeze rachete balistice, cum ar fi Scud.

Nu este pentru prima data cand coreenii recurg la astfel de actiuni, in 2006, Coreea de Nord a testat racheta sa cu raza lunga de actiune, Taepodong-2, precum si alte rachete balistice, in timp ce Statele Unite sarbatoreau Ziua Independentei, sarbatoarea nationala de la 4 iulie.

"Rachetele trase la 2 iulie au facut parte dintr-un exercitiu militar, dar rachetele de azi par sa aiba scopuri politice in masura in care au fost trase in prefata Zilei Independentei SUA", a declarat un oficial sud-coreean, citat de NewsIn.

ONU a impus noi sanctiuni Phenianului dupa testul nuclear din 25 mai, sanctiuni ce vizeaza blocarea comercializarii sistemelor de racheta, o sursa vitala de valuta pentru acest stat care se confrunta cu o grava criza economica. Tot cu criza economica se confrunta si comunitatile americane, care din lipsa de fonduri au fost nevoite sa anuleze celebrele spectacole de artificii, astfel cerul american ramane intunecat pe 4IULIE, informeaza bussinesinsider.



Fotografie preluata de pe bigfoto.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.