Liderul talibanilor din Pakistan, Baitullah Mehsud, cumpara copii care au varsta de sapte ani pentru a comite atacuri sinucigase ce vizeaza tinte pakistaneze, afgane si americane, au afirmat oficiali din cadrul Departamentului de Stat al SUA si oficiali pakistanezi, potrivit editiei de joi a cotidianului Washington Times consultata de Agerpres.
Un oficial pakistanez, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilitatii subiectului, a declarat ca pretul pentru un copil este cuprins intre 7.000 de dolari si 14.000 de dolari - o suma uriasa in Pakistan, unde venitul anual pe cap de locuitor este de aproximativ 2.600 de dolari.

"Mehsud a transformat atacurile sinucigase in volum de productie, nu diferit de modul in care Toyota fabrica masini", a apreciat, la randul sau, un oficial american din domeniul apararii, sub rezerva anonimatului ca urmare a eforturilor facute de serviciile de informatii de a-l prinde pe Mehsud, prima tinta a campaniei americane si pakistaneze impotriva talibanilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.