Un mozaic de eurosceptici de dreapta si de partide anti-imigratie de extrema dreapta s-au unit si au format un nou grup politic in Parlamentul European din cenusa fostului partid extremist Independenta-Democratie.
Noul grup, care va fi lansat miercuri nu si-a stabilit inca numele care va fi probabil "O Europa a Popoarelor Libere" sau "O Europa a Popoarelor pentru Libertate", chiar daca nu este exclus ca termenul "independenta" sa fie introdus undeva in titulatura, potrivit publicatiei EUobserver.

Partidele din care este compus grupul sunt Liga Nordului, din Italia, Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP), cu 13 europarlamentari, care sunt si fondatorii grupului, dar si partidul ultranationalist ortodox grec LAOS, care vine cu doi eurodeputati, SGP din Olanda, partid protestant, cele doua facand parte in mandatul trecut din grupul Independenta-Democratie si Partidul Poporului Danez, care are 2 membri.

De asemenea, este inclus in grup si partidul Libertas din Franta, succesorul Miscarii pentru Franta a lui Philippe de Villiers, care a apartinut grupului Independenta-Democratie si care contribuie cu doi europarlamentari. La aceste partide se mai adauga un reprezentant al unui partid extremist finlandez si unul din Irlanda de Nord.

In total, grupul va avea in jur de 30 de eurodeputati din sapte state, ceea ce face ca ei sa indeplineasca toate criteriile legislativului european care impune, printre altele, ca un grup sa aiba peste 25 europarlamentari. Acesta va putea accesa fonduri publice pentru plata personalului, cercetare si campanii.

Totusi, in grup nu apar extremistii austrieci, mai precis Partidul Libertatii din Austria, cei olandezi, ai lui Geert Wilders, flamanzi din Vlaams Belang si nici cei romani, reprezentati de mambrii Partidului Romania Mare.

Noul grup este format din partidele extremiste mai “soft” din PE, care se indeparteaza de cele fasciste. Cu toate astea, ele se proclama islamofobe, antiimigratie si impotriva homosexualilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.