Comisia Europeana a propus marti intocmirea unei "liste negre la nivel mondial" cu companiile aeriene periculoase, dupa accidentul avionului Airbus A310 al companiei Yemenia in apropiere de Comorre
"As propune o lista neagra similara cu cea existenta in UE", a declarat comisarul pentru transport Antonio Tajani, adaugand ca va face propunerea in cateva zile, la o reuniune la Bruxelles cu presedintii din Organizatia aviatiei civile internationale. "Noi avem o lista neagra, dar ea este valabila numai in Europa. In afara Europei, este doar un indiciu", a explicat oficialul.

Avionul Airbus care s-a prabusit in arhipelagul Comore cu 153 persoane la bord a dus la o ancheta in 2007 asupra companiei Yemenia. "In iulie 2007, acest avion ne-a dat ocazia de a demara o ancheta cu privire la standardele de securitate ale Yemenia", a mai spus Tajani, precizand ca "statele membre au efectuat 24 de inspectii in doi ani si au ajuns la concluzia ca standardele de securitate se imbunatatisera".

Un copil a supravietuit prabusirii


Un supravietuitor a fost gasit marti in urma accidentului avionului Airbus A310-300 al companiei aeriene yemenite Yemenia, care s-a prabusit in cursul noptii in apele insulelor Comore cu 153 persoane la bord, cauzele exacte ale accidentului fiind inca necunoscute. Potrivit anchetatorilor, "contactul cu zborul 626 al Yemenia a fost pierdut marti la 01.51 (...) in acele momente conditiile meteo erau proaste".

Aparatul a fost fabricat in 1990 si era exploatat de companie din octombrie 1999, a anuntat Airbus, precizand ca avea circa 51.900 ore de zbor la bord. Acest tip de avion a intrat in serviciu in 1983 si nu se mai fabrica din iulie 2007.

Accidentul intervine la mai putin de o luna dupa prabusirea unui Airbus A330 al Air France intre Brazilia si Franta.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.