Spania inregistreaza primul sau deces provocat de gripa porcina, a anuntat un post de radio local.
Este vorba despre o tanara in varsta de 19 ani care nascuse cu doar cateva ore inainte de deces, prin cezariana, relateaza Reuters, potrivit NewsIn. Victima contractase virusul A(H1N1) in timpul sarcinii.

Doctorii au efectuat operatia dupa ce au constatat o deteriorare a starii de sanatate a mamei, ceea ce i-ar fi putut induce prematur travaliul, a anuntat postul de radio Cadena Ser. Un purtator de cuvant al spitalului din Madrid, Gregorio Maranon, a refuzat sa comenteze, insa a anuntat ca va organiza o conferinta de presa in decursul diminetii de astazi.

Cu trei zile in urma, Spania anuntase primele doua cazuri grave de gripa porcina, dupa ce pana la acel moment se semnalasera doar cazuri lipsite de complicatii.

Unul dintre pacienti era spitalizat la Tarragona, in Catalunia, iar un altul la Madrid. Ambii pacienti sufereau de "complicatii ale gripei" A(H1N1), declarase un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Cotidianul catalan El Periodico de sambata scria ca primul pacient este un barbat de 32 de ani, a carui sanatate era deja delicata inainte de a contracta gripa, iar celalalt, o femeie insarcinata.

Potrivit bilantului publicat vineri de autoritatile spaniole, 541 de persoane au fost infectate in aceasta tara de la inceputul epidemiei.

Virusul A(H1N1) al gripei porcine a contaminat 70.893 persoane in intreaga lume si s-a soldat cu 311 morti, potrivit bilantului anuntat luni de OMS.

Romania are 27 de cazuri confirmate de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.