Primul semn care a anuntat problemele care aveau sa urmeze la bordul Airbusului A 330 prabusit saptamana trecuta in Oceanul Atlantic a fost o defectiune aparuta la senzorii de viteza a aerului. In cabina pilotilor, echipajul cursei Air France 447 a fost confruntat apoi, in numai cateva minute, cu o adevarata cascada de defectiuni
Luminile de avertizare au inceput sa clipeasca, iar alarmele au devenit asurzitoare, pe masura ce sistemele avionului incetau, unul cate unul, sa functioneze. In acel moment, avionul zbura printr-o zona cu turbulente, cauzate de o furtuna tropicala. Aparatul de zbor se zguduia atat de tare, incat pilotii nu puteau citi nimic de pe aparatura de bord, relateaza Los Angeles Times.

24 de defectiuni in doar cateva minute


Desi autoritatile franceze care se ocupa cu investigarea accidentului aviatic se afla inca la inceputul anchetei, s-a stabilit cu certitudine ca, in ultimele patru minute in care avionul s-a aflat in aer, echipajul s-a confruntat cu o multitudine de probleme. In minutele dinaintea prabusirii, aparatul de zbor a trimis, catre departamentul de mentenanta al Air France, 24 de mesaje automate, care semnalau probleme la bord, potrivit unor surse citate de Los Angeles Times.


Despre autor:

Sursa: Adevarul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.