Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca, daca se mai respecta Constitutia in R. Moldova, vor fi alegeri anticipate si ca ar trebui felicitati toti cei care au rezitat presiunilor "enorme" la care au fost supusi in procedura de alegere a presedintelui.
"Daca se mai respecta Constitutia in Republica Moldova , vor fi alegeri anticipate. Cred ca este un raspuns corect, democratic al opozitiei pentru modul cum s-au desfasurat alegerile, pe de o parte , iar, pe de alta parte, pentru modul cum au fost tratati oamenii care au gandit altfel decat comunistii", a spus Basescu la postul public de televiziune.

Seful statului a precizat, cu toate acestea, ca ceea ce se intampla in R. Moldova nu este bine, pentru ca exista o stare de instabilitate politica."Pe de alta parte, opozitia a dat o lectie si presedintelui in functie si comunistilor lor si oricui: ca nu totul se cumpara in politica", a adaugat insa presedintele Basescu.

"Eu i-as felicita pe cei care au rezistat presiunilor enorme care s-au facut pe ei", a spus Basescu, accentand cuvantul "enorme", ceea ce a atras atentia moderatorului care a comentat ca probabil seful statului stie mai multe decat poate spune. "Sigur ca stiu", a fost replica lui Traian Basescu.

Intrebat cand se vor normaliza relatiile cu Chisinaul, seful statului a spus acest lucru se va intampla atunci cand in R. Moldova vor fi politicieni care vor face o politica in favoarea "poporului acelei tari care se numeste Republica Moldova"."Cand politicienii care vor detine fraiele puterii la Chisinau vor intelege sa-si serveasca poporul, cu certitudine vor normaliza relatiile cu Romania. Este un lucru esential", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.