Guvernul R.Moldova ar trebui sa analizeze ingrijorarile cu privire la desfasurarea alegerilor si tratamentul aplicat persoanelor retinute si jurnalistilor dupa violentele postelectorale, se spune intr-un comunicat de la Washington semnat de sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton.
"O explicatie completa va consolida increderea in institutiile democratice ale Moldovei", este recomandarea sugerata in mesajul american.

Potrivit serviciului de presa al institutiei prezidentiale de la Chisinau, presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a primit un mesaj semnat de secretarul de stat al SUA, Hillary Rodham Clinton, in care acesta ii multumeste lui Voronin pentru o scrisoare pe care liderul moldovean ar fi trimis-o Casei Albe in 15 aprilie si spune ca presedintele american Barack Obama a imputernicit-o sa-i raspunda in numele acestuia.

"Noi in SUA impartasim viziunile dumneavoastra referitoare la o Moldova democratica si unitara, protejata in limitele hotarelor recunoscute la nivel international si aflata in proces de realizare a optiunilor de integrare europeana", spune secretarul de stat al SUA in mesaj.

"Apreciez opiniile dumneavoastra cu privire la alegerile din Moldova si consecintele acestora. Noi condamnam violentele care au avut loc in zilele imediat urmatoare scrutinului parlamentar, fapt pe care Ambasada SUA in Republica Moldova si Departamentul de Stat l-au declarat public. Noi credem ca Guvernul Republicii Moldova ar trebui sa analizeze atat ingrijorarile care au aparut cu privire la desfasurarea alegerilor, cat si modul in care au fost tratate persoanele retinute, jurnalistii si reprezentantii societatii civile in urma violentelor. O explicatie completa va consolida increderea in institutiile democratice ale Moldovei", se arata in scrisoare.

"Statele Unite ale Americii vor continua sa sustina dezvoltarea democratiei in Moldova. Noi apreciem Moldova ca pe un partener si sustinem aspiratiile tarii dumneavoastra de a trai intr-o Europa unita", subliniaza mesajul adresat lui Voronin de secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, in numele presedintelui american Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.