Coreea de Nord, care a testat deja mai multe rachete la inceputul saptamanii trecute dupa un test nuclear efectuat luni, a testat vineri o racheta cu raza scurta de actiune.

Miercuri, Coreea de Nord a procedat la un nou tir de racheta cu raza scurta de actiune, al saselea in trei zile.

Coreea de Nord a lansat o racheta cu raza scurta de actiune in Marea Galbena, a anuntat miercuri agentia sud-coreeana Yonhap, citand o sursa guvernamentala, relateaza AFP.

Potrivit NewsIn, luni, Coreea de Nord procedase la un prim tir de trei rachete sol-aer cu raza scurta de actiune, in aceeasi zi in care anuntase un test nuclear subteran condamnat de comunitatea internationala si de Consiliul de Securitate al ONU. Marti, regimul de la Phenian a mai lansat doua rachete, potrivit Yonhap. Rachetele lansate luni si marti aveau o raza de actiune de 130 de kilometri.

Coreea de Nord a procedat la mai multe teste de racheta in Marea Galbena si Marea Japoniei in ultimii ani, adesea in perioade de tensiune regionala. Acest al saselea tir intervine in contextul in care Consiliul de Securitate pregateste o rezolutie ce va contine noi sanctiuni la adresa regimului comunist de la Phenian.

'Incapatanarea' Coreei de Nord: Ne paste un razboi nuclear?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.