Seria asasinatelor politice din Liban continua. Georges Hawi, fostul lider al Partidului Comunist Libanez, a fost ucis marti, intr-un atentat comis la Beirut. El se deplasa cu masina personala prin centrul orasului Beirut in momentul producerii exploziei. Fostul secretar al Partidului Comunist Libanez era un apropiat al opozitiei antisiriene. In momentul producerii exploziei, el se afla la bordul masinii sale, in apropierea locuintei din cartierul Wata Mussaytbeh. Se pare ca bomba amplasata in vehicul a fost detonata de la distanta.

"Acuzam serviciile de informatii si Israelul pentru aceasta serie de atentate impotriva Libanului", a spus Khaled Hdeydi, actualul secretar al Partidului Comunist Libanez. "De fiecare data cind avansam, exista oameni care provoaca dezordine si trimit mesaje singeroase", a declarat premierul libanez Nagib Miqati. Ministrul Justitiei, Khaled Kabbani, a declarat: "Este vorba despre o noua tentativa de atacare a unitatii si reconcilierii nationale, dupa alegerile parlamentare libere si democratice".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.