Politia rusa se confrunta de ceva vreme cu o adevarata epidemie de furturi de telefoane mobile. Mai grav este faptul ca pentru un mobil hotii, multi dintre ei de varste fragede, chiar ucid. O asemenea grozavie s-a intamplat in orasul Aleksandrov, unde doi adolescenti, de 14 si respectiv 17 ani, au decis sa-i fure telefonul mobil unei fetite de 11 ani care il primise cadou de la mama ei chiar de ziua de nastere.

Zis si facut. S-au prezentat la domiciliul victimei, s-au dat drept vecini, au pacalit-o pe fetita sa le deschida usa. Dupa ce au patruns in casa, au strangulat-o pe micuta, au luat mobilul, au dat foc casei si s-au facut nevazuti. In Moscova, doi scolari au fost atacati chiar la intrarea in locuinta de un coleg, bineinteles tot pentru un telefon mobil. Acest fenomen de criminalitate este pus de specialisti pe seama deprecierii conditiilor de viata din Rusia. Telefonul mobilul este o marfa usor vandabila, la orice colt de strada, bineinteles la niste preturi de nimic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.