Prelatul insarcinat cu instrumentarea procesului de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea i-a invitat pe credinciosi sa trimita si pe Internet marturii despre viata, virtutile si reputatia de sfintenie a acestuia, a anuntat Radio Vatican, citat de AFP.

Preotul polonez Slawomir Oder, care conduce procesul de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea, ce va fi lansat oficial pe 28 iunie, a indemnat credinciosii sa trimita documente si marturii pe adresa postala sau electronica a diocezei Romei. Marturiile, clasate pe rubrici, vor fi publicate pe un site oficial (vicariatusurbis.org).

Dosarul cuprinde deja 635 de documente, printre care primele scrieri ale lui Ioan Paul al II-lea, care dovedesc "solicitudinea acestuia fata de Biserica universala, fiinta umana, rolul laicilor in Biserica si sfintenia in viata crestinului", a aratat Radio Vatican.

Benedict al XVI-lea, succesorul lui Ioan Paul al II-lea, a anuntat pe 13 mai, la 42 de zile de la moartea acestuia, deschiderea procesului de beatificare. La funeraliile lui Ioan Paul al II-lea, pe 8 aprilie, credinciosii au cerut ca acesta sa fie proclamat sfant cat mai curand.

Beatificarea poate fi prima etapa spre sanctificare. Acest proces va fi deschis oficial pe 28 iunie, cu o slujba oficiata la Roma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.