Evenimentele ce au avut loc dupa alegerile legislative din R.Moldova demonstreaza ca prabusirea statalitatii moldovenesti nu poate fi evitata si ca Rusia ar trebui sa se pregateasca sa recunoasca Trasnsnistria, a declarat in cadrul unei mese rotunde expertul rus Modest Korolev, potrivit Regnum.
Expertul rus a spus ca ceea ce s-a intamplat la Chisinau demonstreaza ca Moldova se va uni cu Romania in viitorul apropiat si in aceste conditii problema statutului viitor al Transnistirei capata un caracter de maxima acutizare. El a adaugat ca Transnistria nu va putea ramane, in aceste conditii, in componenta statului moldovean si, in acelasi timp, nici Ucraina nu va putea sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul regiunii autoproclamate. "Este necesar ca Rusia sa se pregateasca sa recunoasca Transnistria", a spus Korolev, relateaza NewsIn.

El considera ca principala lectie pentru Transnistria din evenimentele de la Chisinau ar trebui sa fie neacceptarea, cu orice pret, a unui scenariu asemanator. "Doar in acest caz Transnistria va putea ramane o insula de stabilitate, avand in vedere ca in stanga este Moldova, iar in dreapta este Ucraina", considera expertul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.