E adevarat ca nu orice insulta, intentionata sau nu, va va condamna la inchisoare. Cu toate acestea, daca va aflati intr-o tara straina cu afaceri sau in concediu, cunoasterea obiceiurilor si a comportamentului localnicilor poate fi cruciala.
Forbestraveler ne prezinta aceste obiceiuri necunoscute.


  • Nu atingeti oamenii pe cap

Partea superioara a corpului are o importanta majora si o semnificatie deosebita in multe colturi ale lumii. In tarile in care budismul este in floare, dar in special in cele din Asia de sud-est, se spune ca sufletul unei persoane se afla in cap. De exemplu, jurnalistul de calatorie Everett Potter marturiseste ca a realizat greseala sa atunci cand a facut acest gest.


  • Nu dati mana peste prag

In tarile mediteraneene, chiar si strainii se saruta pe obraz, iar in Japonia, cei care se intalnesc sau se despart fac plecaciuni unul in fata celuilalt. In Rusia, exista din acest punct de vedere o regula care trebuie respectata: nu dati niciodata mana peste prag.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.