Premierul nipon, Junichiro Koizumi, s-a infuriat, ieri, cand a auzit ca opozitia l-a acuzat ca s-a prezentat beat la sesiunea parlamentara de vineri. "N-am pus o picatura de alcool in gura, in acea zi", a declarat Koizumi, respingand acuzatiile aduse de Partidul Democrat Japonez (PDJ, de centru). "PDJ a devenit un partid atat de iresponsabil... Sunt nedumerit de motivul acestei minciuni", a declarat Koizumi, inainte de a pleca in vizita oficiala in Coreea de Sud.

Opozitia a refuzat, vineri, sa voteze o motiune prezentata de Partidul Liberal-Democrat (PLD, la putere) condus de Koizumi, sub pretextul ca deputatii PLD sunt "rosii la fata si intoxicati". Motiunea vizeaza prelungirea sesiunii parlamentare pentru a vota un proiect de lege foarte important al mandatului lui Koizumi.

Cat despre privatizarea serviciilor postale, aceasta lege a trecut doar fiindca PLD dispune de majoritate in Parlament. Drept replica, PDJ a depus motiuni prin care cerea sanctiuni la adresa a sase deputati, inclusiv Koizumi, carora li se reprosa ca sunt beti. PLD a venit cu contrareplica imediat, depunand o motiune impotriva a trei deputati PDJ, acuzati, la randul lor, ca ar fi sub influenta alcoolului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.