"Am o idee excelenta despre locul in care se afla Osama ben Laden," a declarat in mod promitator directorul CIA, Porter Goss, in exclusivitate pentru revista americana "Time," detaliile despre acest subiect oprindu-se, insa, aici. Intrebat daca liderul retelei teroriste Al-Queda va fi capturat, oficialul american a devenit rezervat in afirmatii, apreciind ca "aceasta chestiune este mult mai profunda decat se crede." "Au existat cateva verigi slabe in lantul necesar rezolvarii cu succes a razboiului impotriva terorii," a precizat directorul CIA.

"Consider ca pana la eliminarea tuturor verigilor slabe, nu vom reusi, probabil, sa il aduce pe ben Laden in fata justitiei," a apreciat directorul CIA, adaugand ca autoritatile americane "progreseaza in aceasta directie." "Atunci cand abordezi o problema dificila, cum ar fi cea a ascunzatorilor aflate in tari suverane, ai de-a face cu problema care tine de obligatia noastra internationala de fair play," a adaugat Goss, explicand ca SUA "trebuie sa gaseasca o modalitate de a actiona in mod neconventional intr-o lume conventionala astfel incat (interventiile americane, n.red.) sa fie acceptate de comunitatea internationala."

"Amenintarea Al-Queda reprezinta o actualitate pentru SUA, a avertizat, totodata, Goss, in cadrul primului sau interviu de la nominalizarea sa in functia de director al CIA, anul trecut, publicat de "Time" in editia sa de ieri. La intrebarea daca reteaua terorista condusa de Osama ben Laden ar mai putea lansa un atac asupra SUA, directorul CIA a raspuns franc "da, ar putea." "Cu siguranta, intentia este deosebit de puternica. Iar noi incercam sa fim cu un pas inaintea capacitatilor lor," a comentat Goss, apreciind ca, "pana acum, cred ca ne-am descurcat destul de bine in razboiului impotriva lor." "Consider ca aceasta a contat," a conchis Goss asupra subiectului amenintarii Al-Queda.

CIA "va fi revizuita atat cantitativ, cat si calitativ," a mai precizat Goss cu privire la intentiile sale de a reforma agentia. "Schimbam metodele. Schimbam sistemele. O vom schimba de la cap la coada, incepand cu recrutarea - genul de persoane pe care incercam sa il atragem - si pana pana la modul prin care persoanele respective sunt aduse in interiorul (CIA, n.red.), la experienta pe care o dobandesc in timpul antrenamentelor, la modalitatile prin care le plasam in posturile lor sau in locurile care ne sunt de folos," a nominalizat Goss domeniile reformei CIA. "Ne concentram deosebit de mult pe gasirea unor modalitati de a avea ochi si urechi la nivel global," a mai precizat directorul CIA, subliniind ca "realizam toate acestea prin modalitati pe care nu vi le puteti imagina si pe care nici macar nu le voi discuta catusi de putin."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.