Gripa porcina va costa Mexicul 2,3 miliarde de dolari, a anuntat marti ministrul de finante Agustin Carstens citat de AFP.
Impactul crizei sanitare, care a dus la inchiderea magazinelor si la scaderea veniturilor din turism, va duce la o scadere cu 0,3% - 0.5% a Produsului Intern Brut (PIB), a precizat Carstens.

"Vom fi mai aproape de 0,3%, ceea ce reprezinta o suma de 30 de miliarde de pesos", adica 2,3 miliarde de dolari, a declarat ministrul intr-o conferinta de presa.

Virusul gripei porcine a imbolnavit pana in prezent 840 de persoane si a provocat 26 de decese. Majoritatea persoanelor decedate, originare din capitala si imprejurimi, aveau varsta intre 20 si 39 de ani.

Pentru a preveni raspandirea bolii, Guvernul a ordonat saptamana trecuta incetinirea activitatii economice si a recomandat populatiei sa ramana in locuinte in timpul vacantei de 1 Mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.