Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) Statele Unite au confirmat luni 403 cazuri de persoane infectate cu virusul gripei porcine, cu 117 mai multe decat anterior, in timp ce numarul statelor afectate a crescut de la 36 la 38, relateaza Reuters.
Oficialii din CDC au declarat ca se asteapta ca virusul gripei porcine sa se propage in toate statele si sa provoace unele cazuri grave si chiar decese, dar deocamdata boala pare mai putin periculoasa decat de se temeau autoritatile.

Potrivit unui bilant anterior, in Statele Unite se inregistrasera 286 de imbolnaviri in 36 de state.

Secretarul american al sanatatii Kathleen Sebelius a declarat marti, cu optimism prudent, ca virusul gripei porcine pare mai putin periculos decat se temeau initial autoritatile. "Au existat actiuni agresive si actiuni potrivite pentru a preintampina ceea ce a fost o tulpina virala complet noua", a spus ea. "Vom accelera in continuare munca pentru fabricarea vaccinului", a adaugat el. "Suntem optimisti prudent ca ceea ce vedem in prezent este un virus mult mai slab decat cazurile initiale (...) din Mexic", a subliniat ea.

OMS a confirmat marti dimineata 1.124 cazuri de gripa porcina in 21 de tari, printre care 590 in Mexic si 286 cazuri in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.