Ceva mai tarziu, in cursul actualul an, Polonia s-ar putea gasi in situatia neobisnuita de a avea ca presedinte si respectiv prim-ministru doi gemeni identici. Intr-adevar fratii Lech si Jaroslaw Kaczynski se afla in fruntea sondajelor de opinie in perspectiva alegerilor prezidentiale si parlamentare, care urmeaza sa aiba loc peste cateva luni. Lech este primarul Varsoviei, iar Jaroslaw se afla in fruntea Partidului Legii si Justitiei, de centru-dreapta. Se ridica insa, fireste, intrebarea, in cazul cand vor fi alesi, cum vor putea fi distinsi unul de altul? Astazi in varsta de 55 de ani, cei doi frati au dobandit de timpuriu celebritatea ca actori-copii, cu infatisare angelica, in versiunea pentru marele ecran a unei populare carti destinate micilor cititori, Cei doi care au furat luna. Titlul s-a dovedit premonitoriu, dat fiindca fratii Kaczynski candideaza acum pentru principalele functii politice ale tarii. Ei si-au pierdut insa, intre timp, infatisarea angelica, fiind cunoscuti in prezent pentru duritatea discursului lor impotriva coruptiei si criminalitatii. Lech, care este cu... 45 de minute mai tanar decat fratele sau, si-a dat semnalul campaniei prezidentiale printr-un videoclip in care a promis ca va proceda la o revolutie morala.

Jaroslaw, la randul lui, candideaza pe o platforma politica avand aceleasi componente, iar sansele sale, ca si cele ale lui Lech, sunt foarte mari, dat fiind scandalurile de coruptie in care sunt implicati actualii oameni politici de la putere provenind din randurile fostului partid comunist. Pentru a evita confuzia, cei doi apar rareori impreuna in public. In cazul cand vor fi alesi, probabil nu vor proceda asa cum faceau in timpul scolii, cand deseori la examene unul ii lua locul celuilalt. Intimii spun totusi ca cei doi pot fi deosebiti datorita unor mici semne: Lech are doua alunite pe obraz si respectiv pe una din aripile nasului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.