Iranienii au fost chemati, ieri, la urne pentru a-si desemna presedintele, dintre sapte candidati cu viziuni foarte diferite, acestea fiind alegerile cele mai imprevizibile de la revolutia islamica din 1979 si pana in prezent, relateaza AFP. Statele Unite si Uniunea Europeana au contestat legitimitatea alegerilor. Iranul a refuzat prezenta observatorilor internationali, dar a admis-o pe cea a diplomatilor la birourile electorale.

Akbar Hachemi Rafsandjani (foto) este considerat favorit in cursa prezidentiala, principalii sai contracandidati fiind conservatorul Mohammad Baqer Qalibaf si reformatorul Mostafa Modn.

Primul este un ofiter al armatei ideologice iraniene si fost comandant al politiei si da dovada de intransigenta, in special in ceea ce priveste relatiile cu SUA.

Mostafa Modn este un fost ministru al presedintelui reformator Mohammad Khatami, care si-a axat discursul pe eliberarea detinutilor politici si pe deschiderea de noi discutii cu Washingtonul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.