Dupa valul de crime din ultimele luni, romii din tara vecina au decis sa se apere singuri, urmand modelul Garzii Maghiare.
Cel putin 7 persoane de etnie roma au fost ucise in ultimele 10 luni in Ungaria, iar efectivele politiei care investigheaza aceste crime au fost dublate. Cu toate acestea, fortele de ordine nu au reusit sa alcatuiasca o lista clara de suspecti, ci doar sa arate cu degetul spre gruparile de extrema dreapta, mai ales spre Garda Maghiara. Aceasta neaga orice implicare in atacuri, desi aduce mereu in discutie necesitatea combaterii infractiunilor violente comise de romi. Speriati de crimele asupra lor, romii au decis sa se apere singuri, organizand patrule stradale pe timp de noapte.

Membrii patrulelor civile nu vor purta arme, topoare sau cutite, a dat asigurari Gyula Borsi, un lider al comunitatii rome din Tiszalök, localitatea din nord-estul Ungariei unde a fost impuscat saptamana trecuta Jeno Koka.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.