Cercetatorii elvetieni au pus la punct un test care permite diagnosticarea gripei porcine in 36 de ore, a informat spitalul universitar din Geneva, relateaza AFP.

"Testul este dispoibil incepand de astazi si este prima generatie ce ne permite sa stabilim diagnosticul in 36 de ore", a spus Severin Hutin, purtator de cuvant, citeaza NewsIn.

Cercetatorii elvetieni au pus la punct acest test "lucrand zi si noapte, timp de cinci zile", a declarat Hutin.

"Sunt in viitoarea etapa a dezvoltzarii testului, incearca sa puna la punct o versiune care sa permita diagnosticarea intr-un timp si mai scurt"
, a adaugat ea.

Testul a servit la confirmarea singurului caz dovedit de gripa porcina din Elvetia, la o persoana din cantonul Argovie. El va fi folosit pentru testarea a mai mult de 20 de cazuri suspecte inregistrate pe intreg teritoriul elvetian.

Directoarea OMS a recunoscut ca timpul necesar producerii de truse pentru diagnosticare este "foarte variabil" de la o tara la alta. "Cu o trusa buna, intervalul poate fi redus", a subliniat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.