Presedintele moldovean Vladimir Voronin a semnat decretele de rechemare a mai multor ambasadori, printre care cel din Romania, Lidia Gutu, se arata intr-un comunicat al serviciului sau de presa.

Lidia Gutu este rechemata din functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Moldova in Romania, in Republica Muntenegru si in Republica Serbia, informeaza NewsIn.

Presa de la Chisinau anuntase deja din urma cu doua saptamani ca Lidia Gutu va fi rechemata si trimisa la post in Bulgaria, dar nu exista un document oficial si autoritatile romane nu fusesera anuntate.

Gutu fusese rechemata la Chisinau pentru consultari dupa evenimentele din 7 aprilie, cand autoritatile moldovene acuzasera Romania de implicare in protestele violente. Chisinaul a expulzat doi diplomati romani, printre care pe ambasadorul Filip Teodorescu, si a refuzat sa acorde agrementul noului ambasador propus de Romania, Mihnea Constantinescu. De asemenea, Republica Moldova a introdus vize pentru cetatenii romani.

Comunicatul Presedintiei moldovene mai arata ca Voronin a semnat decretele de rechemare ale ambasadorilor in Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Slovenia, Croatia, Vatican, Germania, Danemarca, Belarus si CSI, Suedia, Finlanda si Norvegia, Bulgaria, Albania si Macedonia. Unii dintre ambasadori reprezentau Republica Moldova in cate doua sau trei dintre aceste tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.