Treisprezece persoane au murit joi intr-un incident armat la o universitate din Azerbaidjan, unde un barbat inarmat a deschis focul dupa ce a sunat clopotelul care marca inceputul cursurilor de dimineata, a anuntat Ministerul Sanatatii, citat de Reuters

Un comunicat al ministerului a anuntat ca 13 persoane au murit in atacul armat de la Academia Petroliera de Stat din Baku, capitala Azerbaidjanului, tara cu populatie majoritar musulmana.

Politia a precizat ca "teroristii" au fost neutralizati, insa nu a precizat cate persoane inarmate au fost implicate in atac.

Fortele de ordine au inchis drumurile de acces, iar trupele speciale au inconjurat cladirea. Potrivit unor fotografii, pe treptele universitatii sunt balti de sange, iar medicii de pe ambulanta scoteau cadavrele din incinta institutiei.

Seful serviciului de ambulanta din Baku, Mursal Gamidov, a declarat ca a fost un singur autor al atacului, un cetatean georgian care aparent era student la academia azera.

Pe de alta parte, potrivit ANS, au fost doi atacatori, cifra mentionatasi de un student sub acoperirea anonimatului. "Din cate stiu, erau doi teroristi. (...) Unul dintre ei s-a sinucis, iar celalalt a fost arestat de politie", a declarat tanarul.

Acesta a precizat ca schimbul de focuri a inceput la scurt timp dupa ce a sunat clopotelul care marca inceputul orelor de dimineata, la ora locala 9.00 (8.00, ora Romaniei). Studentul a adaugat ca unul dintre barbatii inarmati a urcat scarile si a tras la fiecare dintre cele sase etaje ale cladirii.

Azerbaidjanul este o fosta republica sovietica de la tarmul Marii Caspice, populatie majoritar musulmana, cu rezerve importante de petrol si gaze naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.