Presedintele american Barack Obama se bucura, dupa primele 100 de zile de mandat, de mai multe opinii pozitive decat predecesorii sai din ultimii 20 de ani, se arata intr-un sondaj dat publicitatii de Washington Post

69% dintre americani ii aproba actiunile, ceea ce reprezinta cel mai bun rezultat din ultimele doua decenii, potrivit NewsIn.

Actiunile sale insa, aprobate de 93% dintre democrati, sunt sustinute numai de 36% dintre republicani.

54% dintre persoanele chestionate sunt de parere ca Obama se descurca mai bine decat se asteptau. In cazul lui George W. Bush, numai 39% dintre americani erau de acord cu actiunile sale dupa primele 100 de zile de mandat, iar in cazul lui Bill Clinton, numai 35% din opinia publica. Primele 100 de zile de mandat ale lui Obama vor expira miercuri.

Peste 60% din electoratul american, (63%), considera ca Obama a realizat deja multe lucruri in primele sale trei luni la Casa Alba. 37% credeau acelasi lucru despre Bill Clinton.

De asemenea, 60% dintre americani cred ca Obama isi respecta majoritatea promisiunilor din campanie, fata de 40% in cazul lui Clinton.

50% dintre americani considera ca tara lor se indreapta in prezent in directia buna, fata de 19% inainte de investitura lui Obama.

Sondajul a fost realizat intre 21 si 24 aprilie, pe un esantion de 1.072 de adulti si are o marja de eroare de plus, minus 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.