luare de ostatici petrecuta ieri intr-o scoala internationala din Cambodgia s-a incheiat tragic, fiind soldata cu cel putin o victima din randul copiilor, precum si cu moartea a doi dintre rapitori.
Drama micutilor din incinta scolii internationale din provincia Siem Reap a durat sase ore si a fost incheiata printr-o operatiune in forta a trupelor speciale, care au luat cu asalt scoala internationala de la Angkor Wat, lichidand doi dintre rapitori.

Victima este o fetita canadiana, in varsta de 5 ani, care a fost ucisa inca inaintea asediului propriu-zis, fiind impuscata in cap, a declarat politia locala.
In cursul diminetii, mai multi barbati mascati si inarmati au patruns in incinta scolii situate in apropierea celebrul templu de la Angkor si au luat aproximativ 70 de ostatici - majoritatea copii, dar si cativa educatori si invatatori. Grupul de rapitori, format din sase barbati, a permis plecarea a 30 de copii, dar a continuat sa-i tina captivi pe restul de 40. In schimbul eliberarii acestora, indivizii au cerut bani (1.000 de dolari), arme (automate, grenade, aruncatoare de grenade etc.) si un microbuz.

Micutii ostatici erau in buna parte straini, asezarea istorica Angkor Wat gazduind o importanta comunitate de "expati" care activeaza mai ales in turism.
In legatura cu posibilele motive ale rapitorilor, ministrul cambodgian al Informatiilor, Khieu Kanharith, a lansat ipoteza ca faptasii au fost fie membri ai Luptatorilor Cambodgieni pentru Liberate, fie talhari platiti eventual de vreo firma dintr-o terta tara, "care doreste neaparat sa distruga industria turismului din Cambodgia". Lamuririle de rigoare sunt asteptate de la rapitorii scapati cu viata si arestati pe loc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.