Presedintele Basescu a fost primit ieri la Palatul Regal din Bruxelles de Majestatea Sa Albert al II-lea. Aceasta este prima intrevedere a sefului statului roman cu suveranul unui stat al Uniunii Europene dupa semnarea de catre tara noastra a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana la 25 aprilie 2005. Cei doi sefi de stat au discutat despre stadiul relatiilor bilaterale romano-belgiene, pregatirea Romaniei pentru aderarea la UE. Romania si Belgia aniverseaza in acest an 125 de ani de relatii diplomatice bilaterale, in ultimii ani acestea cunoscand o dinamizare in plan politic, economic, social si cultural.

Regele Albert al II-lea a fost extrem de bucuros sa auda ca, la fel ca si el, presedintele Romaniei a fost comandant de nava. Suveranul belgian si presedintele Romaniei au depanat chiar cateva amintiri de pe vremea cand amandoi comandau vase de mare capacitate si s-au bucurat ca, la fel, amandoi, dupa ce au condus vapoare acum sunt chemati sa conduca state. Presedintele Basescu a avut ieri seara programate intalniri cu presedintele Frantei, Jacques Chirac, si cu premierul britanic, Tony Blair.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.