Cel putin 18 persoane au fost ucise si 53 ranite, in atentatul sinucigas comis intr-o piata aglomerata din orasul irakian Kirkuk, relateaza Reuters.
Kirkuk, situat la 250 de kilometri nord de Bagdad, este locuit de kurzi, arabi si turkmeni. Deocamdata nu se cunoaste mobilul atentatului, dar acesta a avut loc la putin timp dupa numirea liderului nationalist kurd Masoud Barzani in functia de presedinte al regiunii autonome kurde din nordul Irakului. Un alt atac a avut loc langa Baquba, la nord-vest de Bagdad, unde un terorist sinucigas a ucis cinci soldati irakieni. Observatorii politici consemneaza ca, de la instalarea noului guvern la Bagdad, dominat de siiti, s-a inregistrat o crestere a numarului atentatelor sinucigase, majoritatea atacurilor fiind impotriva fortelor de securitate irakiene.

Pe de alta parte, politia irakiana a descoperit 23 de cadavre, dintre care 17 erau ale angajatilor unei firme de securitate. Cadavrele fusesera aruncate la marginea orasului Bagdad. Inca nu s-a stabili in ce conditii au fost ucise cele 23 de persoane. In ultimele saptamani au fost descoperite zeci de cadavre in provincia Anbar, la vest de Bagdad. In alta ordine de idei, fostul comandant al trupelor ucrainene din Irak, general-maiorul Serhiy Savchenko, a fost retinut sub acuzatia de implicare in contrabanda, relateaza Reuters. Generalul pare sa fi introdus mari sume de bani straini in Ucraina.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.