Uniunea Europeana are obligatia sa-si respecte angajamentele asumate in privinta extinderii, a afirmat, ieri, Olli Rehn, intr-un interviu acordat cotidianului finlandez "Helsingin Sanomat".

Comisarul pentru extindere precizeaza ca nu se refera doar la aderarea Romaniei si Bulgariei, ci si la deschiderea negocierilor cu Croatia si Turcia. In plus, crede Rehn, Uniunea Europeana are o "datorie morala" de onorat fata de statele din Balcanii de Vest, in urma razboaielor civile din fosta Iugoslavie. In interviul citat, oficialul european avertizeaza in legatura cu marea eroare pe care ar putea s-o comita vreun stat membru neratificand Tratatul de aderare al Romaniei si Bulgariei, semnat in luna aprilie. Olli Rehn e convins ca motivele pentru care francezii au respins Constitutia europeana nu au legatura cu procesul de extindere, ci cu somajul ridicat din aceasta tara si nemultumirea populara rezultata din aceasta situatie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.