Intre timp, americanii au ucis 40 de rebeli linga granita cu Siria

Dupa mai multe saptamni de incertitudine in privinta sanatatii sale, liderul al-Qaeda din Irak pare sa-si fi facut o reintrare in forta. Abu Mussab al-Zarqawi a supervizat direct atacurile comise simbata asupra Brigazii Lupului - unitate de elita a fortelor de politie - si in apropiere de Ambasada Slovaciei la Bagdad, sustin citeva comunicate atribuite gruparii sale, date publicitatii duminica, pe Internet. Printr-un comunicat, gruparea revendica atentatul sinucigas comis la cartierul general din Bagdad al Brigazii Lupului, soldat cu moartea a trei membri ai trupelor irakiene de elita.

De asemenea, gruparea sustine ca unul dintre activistii sai "a aruncat in aer un camion-cisterna in cladirea Ambasadei Slovaciei, in momentul in care avea loc o importanta reuniune a membrilor CIA". In acest ultim incident, precizeaza Ministerul irakian de Interne, patru persoane au fost ranite. Pe de alta parte, comandamentul militar al SUA sustine ca 40 de rebeli au fost ucisi, in timpul unui raid aerian efectuat de fortele americane linga granita cu Siria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.