Coreea de Nord a inceput sa alimenteze racheta cu ajutorul careia intentioneaza sa lanseze intre 4 si 8 aprilie un presupus "satelit de telecomunicatii", a afirmat miercuri un oficial militar american citat de postul de televiziune american CNN

Alimentarea ar putea insemna ca data lansarii se apropie, aceasta putand avea loc in urmatoarele trei-patru zile, a precizat sursa pentru CNN, preluat de Reuters.

Potrivit AFP, Pentagonul a refuzat sa comenteze informatiile, citeaza NewsIn.

Racheta pare sa aiba la una dintre extremitati un obiect rotund, ceea ce sugereaza ca transporta, intr-adevar, un satelit, a precizat David Albright, presedintele Institutului pentru Stiinte si Securitate Nationala (ISIS).

Coreea de Nord a anuntat ca va plasa pe orbita intre 4 si 8 aprilie un "satelit de telecomunicatii". Potrivit autoritatilor, racheta va survola nordul arhipelagului japonez. Phenianul a invocat dreptul sau "inalienabil" de a dezvolta un program spatial, asemeniIranului, care a plasat pe orbita primul sau satelit la inceputul lunii februarie.

Insa Statele Unite si aliatii lor asiatici se tem ca Phenianul va testa, de fapt, o racheta cu raza lunga de actiune Taepodong-2, care, teoretic, poate atinge Alaska.

In prima faza, autoritatilor le va fi greu sa isi dea seama daca este vorba de un test cu racheta sau de lansarea unui satelit, pentru ca ambele operatiuni folosesc aceeasi tehnologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.