Cehia a sistat emiterea de vize de lucru pentru cetatenii din unele state foste sovietice si tari asiatice, din cauza impactului crizei economice globale, a anuntat miercuri Ministerul de Externe de la Praga, relateaza Reuters.

Potrivit ministerului, masura se va aplica pentru Ucraina, R. Moldova, Mongolia, Thailanda si Vietnam, tari ai caror cetateni formeaza ample comunitati de straini in Cehia.

"Masura priveste vizele de peste 90 de zile emise in scop de afaceri, munca sau de intrare in posesia unei entitati legale", a informat ministerul, citat de NewsIn.

Ambasadele din tarile respective nu vor mai primi cereri de vize in urmatoarele saptamani.

Cehia este grav lovita de scaderea drastica a cererii in Germania si alte piete occidentale, esentiale pentru industria ceha axata pe export.

Guvernul a decis o masura ce prevede acordarea a 500 de euro si a unui bilet de avion pentru muncitorii straini care sunt de acord sa se intoarca in tara de origine. Somajul a crescut in Cehia la 7,4% in februarie, de la 5,9% in urma cu un an. In noiembrie, in Cehia erau circa 290.000 de muncitori straini, fata de 51.000 in urma cu un an, reprezentand 6% din forta de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.