Comisia Europeana a anuntat marti seara ca urmareste indeaproape situatia creata, dupa 26 martie, de refuzarea intrarii in Republica Moldova a unor cetateni romani si ca nu ar trebui puse niciun fel de "obstacole calatoriilor legale ale cetatenilor romani in Republica Moldova", potrivit Agerpres.

"Comisia Europeana monitorizeaza atent situatia cu privire la refuzarea intrarii in Republica Moldova pentru cetateni romani, dupa 26 martie. Pozitia Comisiei este aceea ca nu trebuie sa fie pus niciun obstacol in calea calatoriilor legale ale cetatenilor romani in Republica Moldova. Mai mult, Comisia intelege ca astazi nu s-a inregistrat niciun caz de refuz al intrarii cetatenilor romani in Republica Moldova si se asteapta ca aceasta situatie sa continue', a declarat Christiane Hohmann, purtator de cuvant al comisarului european pentru relatii externe, Benita Ferrero-Waldner.

Premierul moldovean Zinaida Greceanii a afirmat marti ca cetatenii romani opriti saptamana trecuta la intrarea in Republica Moldova au fost trimisi pentru a se implica in campania electorala, dar ulterior oficialul moldovean s-a contrazis spunand ca fiecare cetatean roman intors de granicerii moldoveni de la vama avea motivul sau, iar explicatiile vor fi prezentate mai tarziu.

Daca unele persoane au fost retinute la vama inseamna ca au fost unele motive legale - motive ilegale nu puteau fi invocate, mai ales in preajma alegerilor parlamentare, a declarat premierul moldovean. "Noi am impus candva cetatenilor nostri sa plece in alta tara vecina sa se implice in campania electorala? De ce sa nu fim respectati in baza de reciprocitate? De ce cineva trebuie sa vina in Republica Moldova cu niste intentii distructive, inclusiv in perioada electorala?", a afirmat ea, dand astfel de inteles ca romanilor nu li s-a permis sa intre in Republica Moldova pentru a nu se implica in campanie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.