Peste 36 de milioane de americani, intre care 13,3 milioane de copii, traiesc in familii ce nu le pot asigura suficienta hrana, cu o crestere de 5,2 milioane de oameni in ultimii patru ani, potrivit ultimelor cifre disponibile, referitoare la anul 2003. Circa 10 milioane de oameni traiesc in familii in care cel putin o persoana sufera de foame, precizeaza Ministerul american al Agriculturii. Aceasta insecuritate este de doua ori mai mare in cazul familiilor de culoare si latino-americane - 22,1%, respectiv 22,3%.

In unsprezece state americane din cele 50, rata insecuritatii alimentare este mai mare, ea punandu-si amprenta asupra a circa 13% din familii. Este vorba in principal de state din sudul si nord-vestul SUA, cele mai lovite fiind Arkansas, unde a fost guvernator fostul presedinte democrat Bill Clinton, si Texas, unde a fost guvernator actualul presedinte republican George W. Bush.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.