In orice calatorie turistica e de recomandat sa vizitezi si cate un muzeu sau doua, pentru a te familiariza cu arta si cultura locala.

Trebuie sa admitem ca aceste vizite sunt de obicei destul de plictisitoare pentru majoritatea barbatilor. O exceptie de la regula o fac popularele muzee ale berii. Aceste temple inchinate celor mai bune beri din lume atrag atentia tuturor si bautorii din intreaga lume fac adevarate pelerinaje in aceste locuri. Pentru a va oferi cateva indicii despre unde puteti degusta si afla lucruri noi despre aceasta licoare fermecata, va oferim top 10 muzee ale berii.

  • 10. Muzeul Berariei, Pilsen, Cehia

In orasul unde a fost creata berea Pilsner veti gasi un muzeu dedicat explicarii detaliate a culturii berii. Este una din cele mai vechi institutii de acest gen din lume si ofera o gramada de puncte de atractie atat pe dinauntru cat si pe dinafara. Cladirea, impresionanta, de origine gotica, gazduieste obiecte legate de cultul berii provenite inca din Evul Mediu si duce vizitatorii intr-o calatorie inapoi in timp in Egiptul Antic pentru o scurta privire asupra originilor berii. Dupa ce vizitati si intelegeti intrigantele mecanisme ale unei fabrici de malt, veti putea degusta originalul Pilsner Urquell. Totul gratis daca veti cumpara un pahar decorativ cu insemnele Muzeului Berariei. Nu ratati: Machetele de dimensiuni reale ale unor puburi clasice: unul din sec. XIX si unul din anii 1930. Pentru oferte in Cehia, click aici.

  • 9. Microberaria Charlevoix, Baie Saint-Paul, Quebec, Canada

Provincia canadiana Quebec este cunoscuta pentru microberariile sale, iar Charlevoix se poate lauda ca este una din cele mai bune. Pentru doar 6$ poti face un tur al fabricii si vei vedea toate operatiunile minunate care duc la crearea bauturii mult-ravnite in zilele caniculare de vara (si nu numai). Exista tururi de 20 de persoane, asa ca iti poti strange toti prietenii laolalta pentru a va bucura impreuna de ce veti vedea si... bea. Recomandate intre produsele fabricate la Charlevoix sunt berile de inspiratie belgiana Bont Divine si Cteilleuse. Nu ratati: Bistroul Le Saint-Pub pentru o masa copioasa si, bineinteles, bere de la Charlevoix.

Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:

Lazy

Citeste articolul integral in Lazy

Sursa: Lazy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.