Luand ostatici membrii familiei unui angajat al unei importante banci din Irlandasi folosindu-se apoi de acesta, o banda a comis unul dintre cele mai mari jafuri din istoria acestei tari, in valoare de 7,6 milioane euro.

Shane Travers, in varsta de 24 de ani, angajat al filialei centrale din Dublin a Bank of Ireland, a doua ca marime din Irlanda, a devenit fara voia lui complice la jaf, dupa ce sase persoane inarmate si purtand masti i-au navalit in casa, joi noapte, luandu-i ostatici pe partenera lui, Stephanie Smith, pe fiul lor in varsta de 5 ani si pe mama lui Stephanie. Banditii le-au facut apoi cateva fotografii ostaticilor, pe care i le-au dat lui Shane pentru a le arata colegilor lui si a fi lasat sa iasa cu banii din banca, a doua zi.

Mai mult, rapitorii aveau si fotografii ale caselor si ale membrilor familiilor altor angajati ai bancii, fapt ce i-a facut pe acestia sa fie si mai cooperanti.

Asa cum a fost instruit de hoti, Shane a golit seiful bancii, luand 7,6 milioane euro, pe care i-a predat unuia dintre membrii bandei, care il astepta in parcarea unei gari. La o ora dupa ce a predat banii, ostaticii au fost lasati intr-o duba abandonata in nordul orasului. Stephanie si mama ei au reusit sa iasa si sa alerteze politia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.